Mijn naam is Gonny van Boxtel en ik ben in 1969 geboren in Tilburg en ik woon in Reek. Ik heb een praktijk voor Haptotherapie in Reek en Boxtel..

Daar werk ik samen met andere disciplines in de gezondheidzorg. Daarnaast ben ik docent bij het Instituut Toegepaste Haptonomie in Nijmegen en geef daar lessen haptonomie en nascholingen voor afgestudeerde haptotherapeuten.

In mijn carrière heb ik steeds de samenwerking met andere vormen van hulpverlening als meerwaarde ervaren. Ik ben van nature op zoek naar contact en verbinding met mensen. Als begeleider, therapeut of docent ben ik iemand die ervan houdt om mensen aan te spreken zichzelf te zijn. Mensen omschrijven mij als hartelijk, enthousiast, direct, open en soms een tikje ongeduldig 😉

Ik ben in 1992 als fysiotherapeut begonnen en ben me daarna nog gaan verdiepen in bewegingswetenschappen (VU, 1992-1995) met name ‘gezondheidkundig breed’ wat we aan preventie dan wel bewustwording in kunnen zetten. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik me nog meer bezig wilde houden met mensen als geheel, dus niet alleen het fysieke maar juist ook emotionele, gevoelsmatige en cognitieve aspecten daarvan en de verbinding tussen al deze aspecten. Deze verbinding vind ik in mijn vak als haptotherapeut.

Omdat ik het zo leuk vind om samen te werken ben ik altijd op zoek naar anderen die zich willen ontwikkelen en willen zoeken naar hoe het anders kan. Zo kwamen Lottie en Rob op mijn pad en merkten we dat we eenzelfde visie hebben op het begeleiden van mensen in veranderingsprocessen. De coronacrisis heeft er toe geleid dat we met z’n 3-en de MOED-academie op hebben gezet.

In onze samenwerking merk ik hoe leuk ik het vind om samen te zoeken, te creëren en buiten de gebaande paden te denken. Mijn aandeel in deze samenwerking is de verbinding te leggen tussen kennis en inzicht en dit te gaan koppelen aan gevoel wat daar onder ligt. Juist wanneer het nog lastig is om over deze gevoelens te praten, kunnen we samen op zoek naar deze gevoelens om ze te kunnen delen, met woorden maar ook in de affectieve, gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen. Zo kan een hand op je schouder meer zeggen dan 1000 woorden en een steuntje in de rug het verschil zijn tussen je eenzaam en alleen voelen of gevoel hebben dat er iemand voor je is.

In contact komen met mij?