Ons aanbod

De eerste module bestaat uit 5 dagdelen en deze module is vóóraf aan elke training/cursus vanuit de Moed-academie altijd hetzelfde en de basis van waaruit we verder werken.

Deze module vraagt geen openheid of kwetsbare openstelling van jou, we vragen slechts jouw aandacht en je openstellen voor de kennis en inzichten die je aangereikt worden.

Hoe begint ons leven, wat is de invloed van ouders en omstanders in de eerste paar jaar van ons leven.
Hoe ontstaan de zogenaamde kind-redding-stystemen en waarom kunnen die zelfs ons volwassen handelen volkomen door de war gooien. Hoe werkt ons denken, wat zijn emoties, wat zijn gevoelens en wat is het verschil tussen een emotie en een gevoel.
Hoe reageert ons lichaam op ons denken, emoties en gevoelens. Hoe werkt het verleden in ons huidige leven door.
Wat is precies bewustzijn en hoe werkt dat.

Kortom; we behandelen alle aspecten waar houding en gedrag uit voorkomt, hoe we dat in stand houden en wat we moeten doen om daar duurzame veranderingen in aan te brengen. Na deze uitleg weet je dus ook hoe jouw leven zich ontvouwd heeft en hoe jou dat gevormd heeft tot de mens die je nu bent.

Als je eenmaal gezien en begrepen hebt hoe het werkt, heb je ook gelijk de gebieden gezien waar het niet of nog niet goed werkt in jou. Dat ontdekken is het begin van de verandering die jij zelf in gang gaat zetten. Wij helpen je daarbij graag door ervarings-oefeningen en aanvullende inzichten te geven aan de hand van jouw vragen en processen.

Wat we anders doen:

Om te beginnen draaien we de rollen om. We beginnen met het brengen van inzicht in de samenhang en samenwerking van alle aspecten die bepalen hoe je nu in het leven staat.

  • geen intake
  • je hoéft niet je verhaal te vertellen
  • het is geen therapie
  • of je wel of geen diagnose hebt is voor ons niet van belang